Ingatlan fotózás, a mostohán kezelt segítség!

Ingatlan fotózás a téma ebben a leírásban!
A válság ellenére természetesen nem szűnik meg az a "kényszerű" igény, hogy az emberek olykor lakást, ingatlant adnak,- vesznek, néha csereberélnek. Ehhez a manőverhez szükséges kellék a szándék és az alany (jelen esetünkben INGATLAN) meglétén kívül egy jól megfogalmazott hirdetés, valamint (és a bla-bla után most jön a lényeg) az el, vagy kiadandó ingatlanról FOTO! Igen, szerintem az ingatlan foto, ha megfelelő minőségű technikailag, felfogásilag és nem egy kényszer szülte megoldás, akkor nagyon fontos és nagyon HASZNOS. Azonban az a tapasztalatom, hogy az ingatlanok természetszerűen nagy érték kategóriájuk ellenére, az eladók ezen akarnak pénzt és időt spórolni. Pedig (és most hazabeszélek) néhány ezer forintos kiadás több szempontból is hasznot hajt. Először is a kéznél levő telefon inkább arra való, hogy beszéljünk rajta, nem pedig arra, hogy a meglehetősen nagy értéket képviselő ingatlanunkat ország-világ szeme elé varázsoljuk, egy esetleg faramuci helyzetben készített telefonos képpel, midőn épp a fényképezendő helyiségbe pont szemből tűz be az "áldott" napsugár. Ezek és a hasonló technikai szempontok csak az egyik része annak, hogy miért inkább egy felkészült fotóssal készíttessük el a felvételeket. Nem mellékes még a fotós, mint külső szemlélő, aki egyből észreveszi, az elöl hagyott almacsutkát, vagy melltartót, stb....stb., ami az ott lakó tulajdonosnak fel sem tűnik. Amúgy a honlapom http://www.fotofenykep.hu/ingatlanfoto-internet.php című lapján épp ilyen fotók találhatók.
Ennek a leírásnak a célja az, hogy felhívjam a figyelmet arra, nem kidobott pénz az ingatlanunkról jó minőségű fotókat készíteni, vagy készíttetni. Először is megtiszteljük a vevőjelöltet azzal, hogy nem éri nagy meglepetés, ha a nem megfelelő fotók láttán szembesül a valósággal. Ingatlanközvetítőkkel való kapcsolataim alkalmával sokszor hallottam ilyen és hasonló esetekről, amikor az érdeklődő betoppan a lakásba és szinte felkiált: „de háááát a fényképről azt gondoltam, hogy a szoba itt oldalt még vagy egy méterrel nagyobb”.
És itt álljunk meg egy szóra: SÍK-PANORÁMA. Igen ez a jelen cikkem írásának tulajdonképpeni oka és lényege. Azért választottam az ingatlan fotózás esetében a fotózási módok kibővítésénél a SÍK-PANORÁMA felvételt, mert ez nem emeli az egekbe a fotós munkálatok költségeit, nem igényel segédprogram telepítést, mint pl. a gömb-panoráma. Egyszerűen megnézhető és ahogy egy ingatlanközvetítő ismerősöm fogalmazta, kitárja a teret. Ez a legfontosabb az ingatlan fotózásnál, a belső tér minél jobb visszaadása.
Egy szoba-konyhás garzon, vagy egy másfél szobás panellakás is megérdemli, (a vevőjelölt is megérdemli) hogy megfelelő minőségű fotókkal jelenítsük meg hirdetésünket.
A SÍK-PANORÁMA fotózással kapcsolatban bővebben, képekkel illusztrálva és az esetleg felmerülő kérdések esetében elérhetőséggel, honlapomon az alábbi webcímen olvashat.
http://www.fotofenykep.hu
Bányai Viktor /ingatlanfényképész

Minősítésed: Nincs Átlag: 4.7 (30 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus